Víz, idő, környezet 3.0 A fenntarthatóság és a víz, a víz és a szabadidő kapcsolata nem csak itthon - az építész szemével

1152x398 fold datumnelkul

Víz, idő, környezet 3.0

A fenntarthatóság és a víz, a víz és a szabadidő kapcsolata nem csak itthon - az építész szemével

MÉK – akkreditáció folyamatban

2023. január 27.
Helyszín: BOK Csarnok (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)

A szakmai konferencia a 3. Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás építészeknek szóló kísérőrendezvénye.

A 2023. január 27-én, harmadik alkalommal a víz, az idő és a környezet kapcsolatát állítjuk ismét a fókuszba, ám ezúttal messzebbre, határainkon túlra is eljutunk. Egy-egy követendő példán keresztül igyekszünk rövid betekintést adni abba, hogyan látják a témát külföldön, milyenek az egyes országok trendjei, elvei a kérdést illetően. Ebben pedig neves magyar építész szakemberek segítségét kérjük.
A Magyarország szép sorozat rendhagyó állomásán olyan neves tervezőket hívunk tehát vendégül, akik vagy saját külföldi munkáikon keresztül, vagy pedig kirándulásokat szervezve mélyebb ismeretekkel rendelkeznek az adott ország építészeti trendjeiről és olyan épületeket mentén taglalják a témát, ahol az energia- és főleg a vízhasználat kifejezetten fontos szerepet tölt be az üzemeltetés kérdései között. A víz, amelynek minősége, fenntartása, tisztán tartása a jövőnk szempontjából létkérdés.

A rendezvény védnöke a Budapesti Építész Kamara.

 

A tematikáról:

A környezettudatosság az évek haladtával az élet minden területén egyre nagyobb hangsúlyt kap. Legyen szó az energiafelhasználásról, megújuló energiaforrások használatáról, hőszigetelésről, nyári hővédelemről vagy éppen a vízhasználatról, felelős tervezőként ezen elvek szerint kell tervezni. Nem mehetünk el az időtállóság kérdése, valamint az időtállóság és környezettudatos tervezés összhangja mellett sem.
A víz és a fenntarthatóság fontosságát fókuszba helyező konferencia korábbi két állomásán hasonlóan a mostani konferenciához, az elmúlt évek, a szakma által kiemelt figyelemmel kísért emblematikus középület-felújításainak eredményeit, valamint érdekes és értékes új épületeket szemléztük, illetve áttekintést kaphattunk a parametrikus építészetről is, amely az igazi természeti-zöld építészet lehetősége lehet. Neves alkotóik segítségével sorra vettünk hazai szállodákat, uszodákat, közösségi épületeket.

 

PROGRAM:  

13:30–13.50    

Regisztráció

13.50–14.20  A Budapesti Építész Kamara, az esemény védnökének köszöntője és bevezető előadása
Eltér István
, a Budapesti Építész Kamara elnöke

14.20–14.50 

A víz ereje : ötcsillagos gyógyászati és wellness hotel Székelyföld szívében
Vékony Tamás
, okleveles építészmérnök, vezető tervező
14.50–15.20 

Wellness/fürdő részlegek evolúciója szállodáinkban
Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős (Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar)

15.20–15.40 

Otthoni wellness
Vezse Roland,
cégvezető (SpaTrend Beauty)

15.40–16.00  SZÜNET
16.00–16.30  Portugál hullámok - a víz szerepe a kortárs portugál építészetben
Szentirmai Tamás DLA
, okleveles építészmérnök, egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar
Építészmérnöki Tanszék tanszékvezetője
16.30–16.50  Villeroy & Boch a Föld körül
Fehér Erzsébet, kommunikációs és marketing vezető (Villeroy&Boch)
16:50–17.20  Munkacím: Vízparti építészet külföldön
Martinkó József
, OCTOGON főszerkesztő, kreatív vezető építészkritikus, designelméleti szakember
17.20–17.50  Két budapesti ikonikus épület, ahol a vízé a főszerep – A Spartacus Uszoda és az Aurea Ana Palace Hotel
Sylvester Ádám DLA prof.,
okleveles építészmérnök
17.50 –

Zárszó

 

 

 

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
A program a népszerű Magyarország szép sorozat rendhagyó állomása. Az esemény, amelyre az építész kollégákat személyesen várjuk a BOK Csarnokban, a 2023. január 27-29. között megrendezésre kerülő 3. Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás építészeknek szóló kísérőrendezvénye.

A konferencián való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az alábbi űrlap kitöltésével, amely a lenti REGISZTRÁCIÓ gombra kattintva érhető el! Ennek az űrlapnak a kitöltésével biztosítjuk a konferenciára történő bejutást. 

A konferencia részvételi díja a kiállításra a belépőjegy megvásárlása. A regisztráció kitöltése után szükséges az alábbi linken megvásárolni a belépőjegyet, amely online elővétel esetén 3 500 Ft, a helyszínen pedig 5 000 Ft: https://www.homeinfo.hu/furdoszoba-kiallitas/jegyvasarlas/?utm_source=mek 
Ezzel a jeggyel tud belépni a kiállítás területére. 

A belépőjegy megvásárlásával részt vehet a január 27-i Víz, idő, környezet 3.0 építész konferencián, a konferencia napján délelőtt megtekintheti a 3. Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítást, továbbá részt vehet a január 28-i Országos Burkoló Workshopon, illetve 2023. február 24-26. között a  Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítást is megtekintheti. 

 200X99 JEL

 

 

 

 Diákoknak diákigazolvánnyal, illetve az oktatóknak a részvétel ingyenes, ám a feltétele az előzetes regisztráció mind a kiállításra való térítésmentes belépésre, mind a konferencián való részvételre egyaránt (szervezési okokból külön-külön), valamint a belépéskor érvényes diákigazolvány bemutatása. Az oktatók számára is biztosítjuk a térítésmentes belépést, a státusz mindkét regisztrációs felületen jelezhető.
Regisztráció a kiállításra való ingyenes belépésre a kiállítás regisztrációs oldalán: https://www.homeinfo.hu/furdoszoba-kiallitas/jegyvasarlas/?utm_source=mek
Regisztráció a szakmai eseményre a Build-Communication felületén lehetséges: https://docs.google.com/forms/d/1ll-im48jErn4f5rIcamrgjIFCVIVfvpLfFzszHol4Q4/edit?pli=1 

 

 

Az esemény védnöke

BEK fekete Rajztábla 1