Workshop és országos webinárium

Teljesítménykiírások készítése a FAPEDIT online asszisztens segítésével
MÉK 1 pont (271/2019)
2019. május-június

A 2013 óta létező, a beépítendő építőanyagok műszaki teljesítményének meghatározását szabályozó 275/2013. (VII. 16.) Korm. Rendelet alapján a tervező feladata az építéshez általa felhasználni javasolt építési termékek műszaki specifikációjának meghatározása (CPR Rendelet). Az országosan élőben követhető webinárium célja, hogy valós példákon szemléltetve, workshop jelleggel, interaktív módon ismerkedjenek meg a résztvevők a FAPEDIT online asszisztens az építési termékek teljesítménykiírásának megalkotásában kínálta technikai lehetőségekkel.

 
A 2013 óta létező, a beépítendő építőanyagok műszaki teljesítményének meghatározását szabályozó 275/2013. (VII. 16.) Korm. Rendelet alapján a tervező feladata az építéshez általa felhasználni javasolt építési termékek műszaki specifikációjának meghatározása (CPR Rendelet). Ez elvileg kizárná annak a lehetőségét, hogy a megvalósult épület a tervező által elvárthoz képest más műszaki tartalmú legyen, amely különbséget – bizonyos körülmények között – egyértelműen a tervezőn kérhetnek számon. Az országosan élőben követhető webinárium célja, hogy valós példákon szemléltetve, workshop jelleggel, interaktív módon ismerkedjenek meg a résztvevők a FAPEDIT online asszisztens az építési termékek teljesítménykiírásának megalkotásában kínálta technikai lehetőségekkel. A nap folyamán a szabályozási háttér áttekintésén túl konkrét példákon gyakorolják a résztvevők – a továbbképzés helyszínén és a közvetítést távolról figyelők egyarát -, hogyan készülhet a Rendelet szerinti teljesítménykiírás a vízszigeteléstől, a homlokzati és padló rétegrendeken át a tetőszerkezet kialakításáig.

IDŐPONT: 2019. október 15.
A közvetítés helyszíne: Tópark (2051 Biatorbágy, Sasbérc út 1. –Internorm iroda)

VIDEO

TERVEZETT PROGRAM*


9.00–9.10 Megnyitó

9.10–9.40 Az építési termékek szabályozása Teljesítménykiírás? Műszaki jellemzők? CPR? Miért van ezzel dolgunk?
Tóth Balázs, okl. építészmérnök, ÉMI Nonprofit Kft. Szabványügyi irodavezető

9.40–10.10 Teljesítménykiírás könnyedén Kiírás a gyakorlati kérdései és a FAPEDIT program használatának interaktív bemutatója Áts Árpád okl. építészmérnök, okl épületszigetelő szakmérnök, BME Épületszerkezeti Tanszék meghívott óraadója

10.10–10.40 Nyílászárók teljesítményjellemzőinek meghatározása Az ablakok és erkélyajtók követelményei és műszaki jellemzőinek meghatározása Pataky Rita, okl. építészmérnök, BME Építészmérnöki Kar, Épületszerkezettani Tanszék, mestertanár


10.40–11.00 Szünet


11.00–11.25 A nyílászárók műszaki szemmel Milyen jellemzők alapján lesz prémium egy ablak? Teljesítménykiírás prémium ablak esetén Monostori Gábor, műszaki vezető (Internorm Ablak Kft.)

11.25–11.50 Vakolatok teljesítménykiírása Ásványi? Szilikon? Műgyanta? Hogyan válaszunk megfelelő Baumit vakolatot?
Kékesy Péter , építészmérnök (BAUMIT)

11.50–12.15 Hőszigetelő habok kiírása

A műanyag hőszigetelő-anyagok teljesítménymeghatározásának legfontosabb kérdései Szatmári Zoltán gépészmérnök, környezeti szakmérnök (BACHL)

12.15–12.40 Tetőszerkezetek teljesítmény kiírása Újdonság: a Terrán Generon a tetőcserépre épített napelemes tetőszerkezet kialakítása Ferenczy András, építész, építészlátogató, projekt támogató (TERRÁN)


12.40–13.15 Szünet


13.15–13.40 A hidegburkolati rendszer műszaki követelményei Mire kell odafigyelni, hogy tartós legyen a kerámia burkolat? Kollár Tamás mélyépítő, MC Bauchemie, BOTAMENT üzletágvezető (MC Bauchemie) (BOTAMENT)

13.40–14.05 Hogyan tereli a tervezőt a jobb műszaki tartalmú Teljesítmény kiírás felé a FAPEDIT? Néhány példa a szigetelések védelme témaköréből. Farkas Imre , okl. gépészmérnök, okl. épület-fenntartási és felújítási szakmérnök (DÖRKEN)


* A szervezők a program változtatásának jogát fenntartják.


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A részvétel a helyszínen és online módon is díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A biatorbágyi helyszín befogadóképessége miatt maximum 40 fő, előzetes regisztráció alapján történő részvételére van lehetőség.
A képzés elvégzésének feltétele online részvétel esetben az előzetes regisztráció, a kérdőív kitöltése és a tesztfeladat megoldása.

 

ONLINE JELENTKEZÉS