Variációk homlokzatra. Az üveg hatékony alkalmazása az építészetben

Guardian webinarium kiskep 20210401

 Variációk homlokzatra

Az üveg hatékony alkalmazása az építészetben
Online továbbképzés

2022. február 28-ig elvégezhető továbbképzés.

Időtartam: közel 6,5 óra előadás
MÉK: 2 pont (2021/24)

Ma már nem fordulhat elő, hogy egy üveghomlokzattal tervezett épület ne legyen a kor kihívásának megfelelően energiatakarékos. Függően annak rétegfelépítésétől, nagyságától, fény- és hőtechnikai tulajdonságaitól az alkalmazott üveg alapvetően meghatározza az épület energiahatékonyságát és természetesen az esztétikai megjelenését is.

Az üveghomlokzatokkal kapcsolatos energetikai-, de az esztétikai igények tekintetében zajló változásokra az üveggyártásban folyó innováció ad válaszokat.  Továbbképzésünkben áttekintjük, hogy üveghomlokzatú épületek tervezéséhez milyen új lehetőségeket kínál a változó igényekre reagáló gyártás és azt, hogyan alkalmazzák Európa és világszerte, fókuszban az üvegevolúció állomásaival

A képzés során alternatívát állítunk az üveghomlokzatoknak, a szálcement és fém szerelt szerkezetek előnyeit és lehetőségeit is számba vesszük és kitérünk az átszellőztetett homlokzatburkolatok szakszerű tartószerkezeti rendszereire is. Alkalmazástechnikai előadásokban összegezzük azt, milyen építészeti kihívások, feladatok oldhatók meg üveggel, amelyek a hatékony üvegtervezés fő aspektusa, és tervezőként milyen szempontok szerint érdemes üveget választani.

Az online képzés során dr. habil Stocker György DLA egyetemi docens saját munkásságába betekintést nyújtva veszi sorra az üvegevolúció legfontosabb állomásait.
A Bánáti + Hartvig Építész Iroda és Szabó Tamás János DLA pedig azt mutatják meg, hogy a nemzetközi trendek szerinti innovatív üvegmegoldások hogyan jelentek meg az itthoni építészetben.

A pont megszerzését igazoló dokumentum a teszt kitöltése után 15 munkanapon belül a résztvevő a regisztráció során megadott e-mail címére érkezik.

A videókat megtekintheti itt.

Variációk homlokzatra - Az üveg hatékony alkalmazása az építészetben                      online képzés tesztje elérhető itt.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

T: (23) 611-029
Főtámogató
guardian logo 2021 01

Együttműködő partnerek

CRLT solution VM

 

aks rz pantone

 ejot logo vector 01


Nyomtatás