Budapest, az élhető város

Konferencia a városfejlesztésről, a modernitás és tradíció jegyében
Időpont: 2018. május 23.
Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Komoly, valamennyi budapesti életét meghatározó kérdésről rendez konferenciát a 168 Óra május 23-án a Budapest Music Centerben.


Komoly, valamennyi budapesti életét meghatározó kérdésről rendez konferenciát a 168 Óra május 23-án a Budapest Music Centerben. A különböző területeket képviselő szakemberek (mások mellett Gerő András, Zala Mihály, Zoboki Gábor) arra a kérdésre keresik a választ, hogy lehet-e, sikerülhet-e, XXI. századi körülmények között élhető várost kialakítani?

Hogyan élhetünk „okosan" – és ez alatt nem csak a „klasszikus” smartcity-programokra utalnánk, hanem annál jóval többre: arra, hogy miként tud tovább fejlődni a város, hogyan tud megfelelni egy valódi főváros iránt támasztott igényeknek és feltételeknek, vannak-e új funkciói a vidék folyamatos – és feltartóztathatatlannak tűnő – kiürülésével. A konferencia alapvetően két gondolat köré épül: miként lehet élhetővé tenni a várost, illetve miként lehet élhetővé tenni a tereinket, avagy van-e létjogosultsága a város a városban koncepciónak? A konferenciát Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos nyitja meg.

Időpont: május 23. szerda

Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Budapest, Mátyás u. 8.