previous arrow
next arrow
Slider

„Barátságban az építészet és a gépészet” Építészeti tervezés az épületgépészetre tekintettel – 2021 után

880x590 Baratsagban az epiteszet a gepeszettel
Online továbbképzés a 2020. szeptember 8-án, Budapesten rögzített előadásokból, amely 2021. december 31-ig elvégezhető.

Időtartam: kb. 3,5 óra
MÉK: 1,5 pont (2020/81) 

Tervezőként hogyan biztosíthatjuk, hogy a kivitelezési kompromisszumok és hibák elkerülése mellett az épületgépészet könnyen és kényelmesen kerülhessen az épületbe, ezzel az épületenergetikát valóban hatékonyan szolgálhassa. A ritkán érintett téma azokat az épületgépészeti kérdéseket járja körül, amelyekkel a tervezőnek és kivitelezési vezetőnek tisztában kell lennie.

Homlokzat 2020. II. modul

 IIModul negyzetes2 piros 01

Homlokzat 2020 – Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés

Online továbbképzés a Baumit Kft. dorogi központjából, a 2020. szeptember 29-én rögzített előadásokból, amely 2020. december 31-ig elvégezhető.

A május 28-án rögzített I. modul után, amely homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, színdinamika témákban nyújtott komplex ismereteket, a II. modul a korszerű anyagokkal bel- és kültérben történő felületképzést, a homlokzatok felújítását, valamint kiemelten a műemléki felújításokat és az aljzatképzést veszi fókuszba.

Homlokzat 2020 – I.modul


emsz webinarium buildingcom 450x300 2

Homlokzat 2020 – Homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, színdinamika 

Online továbbképzés a Baumit Kft. dorogi központjából, a 2020 május 29-én rögzített előadásokból, amely 2020 december 31-ig elvégezhető.

Elkezdődött a visszaszámlálás a 2020. december 31. után élesedő új, szigorúbb épületenergetikai szabályozás életbe lépéséig. Pár hónapja van az építészeknek, tervezőknek és kivitelezőknek felkészülni a fenntarthatóság érdekében uniós szinten szigorított szabályozásnak való megfelelésre. A komplex szemléletű szakmai nap, mely a képzés I. modulja, remek lehetőséget kínál a naprakész ismeretek szerzésére, nem csak az épületenergetika témájában!

Fókuszban a magastetők, a szigetelés és a fémlemezfedések


emsz webinarium buildingcom 450x300 2

Fókuszban a magastetők, a szigetelés és a fémlemezfedések 

Online szakmai továbbképzés építészeknek és gyakorlati szakembereknek 5 modulban

Időtartam: kb. 4,5 óra modulonként 
MÉK 2 pont/modul (2020/108)
összesen 10 kreditpont érhető el

Az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége) a BME Épületszerkezettani Tanszék oktatóinak közreműködésével online továbbképzést hirdetett ÉMSZ Webinárium címmel.
Minden modulban egy-egy elismert egyetemi professzor előadását és a témához kapcsolódó legfrissebb alkalmazástechnikai újdonságok prezentációit hallgathatják meg. Az elméleti képzést az ÉMSZ elismert mesterei, kivitelező partnerei előadása és az ÉV TETŐJE 2020 Nívódíj Pályázat friss eredményeinek bemutatója egészíti ki.

Korszerű többrétegű falazatok és kerámia tetőfedések: műszaki megoldások egy kézből

webinarium youtube helyett

Korszerű többrétegű falazatok és kerámia tetőfedések: műszaki megoldások egy kézből

Online továbbképzés a 2019. november 14-én felvett előadásokból, amely elvégezhető 2020. március 1. és december 31. között

Időtartam: kb. 2,5 óra előadás
MÉK 1 pont (390/2019)

Hogyan tervezzünk szakszerű, korszerű, gazdaságos falazatokat? Melyek a tetőtervezés fő szempontjai a 21. században, hogy otthonunk valóban a benne élők kényelmét szolgálja? Mindezek megtervezéséhez milyen gyártói segítségre számíthatunk? Az online elvégezhető webinárium keretében konkrét példák segítségével sorra vesszük a korszerű falazatok és tetők tervezésének ökölszabályait, a felhasználható segédleteket, de nem hagyhatjuk ki a gazdaságossági szempontokat és a témát érintő hatályos jogszabályi környezet áttekintését sem.

Teljesítménykiírások a FAPEDIT -tel

Teljesítménykiírások készítése a FAPEDIT online asszisztens segítésével 

A Fapedit egy teljesítménykiírás készítéshez használható online segédprogram, melynek használatával az építészek rövid idő alatt, naprakész adatbázisból készíthetik el a kötelező kiírást.

Időtartam: kb. 4 óra előadás
MÉK 1 pont (271/2019)

A 2013 óta létező, a beépítendő építőanyagok műszaki teljesítményének meghatározását szabályozó 275/2013. (VII. 16.) Korm. Rendelet alapján a tervező feladata az építéshez általa felhasználni javasolt építési termékek műszaki specifikációjának meghatározása (CPR Rendelet). A résztvevők a videók segítségével, a szabályozási háttér áttekintésén túl, konkrét példákon tekinthetik át, hogyan készülhet a Rendelet szerinti teljesítménykiírás a vízszigeteléstől, a homlokzati és padló rétegrendeken át a tetőszerkezet kialakításáig.

Publish modules to the "offcanvas" position.