previous arrow
next arrow
Slider

Homlokzat 2020 – I.modul


emsz webinarium buildingcom 450x300 2

Homlokzat 2020 – Homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, színdinamika 

Online továbbképzés a Baumit Kft. dorogi központjából, a 2020 május 29-én rögzített előadásokból, amely 2020 december 31-ig elvégezhető.

Elkezdődött a visszaszámlálás a 2020. december 31. után élesedő új, szigorúbb épületenergetikai szabályozás életbe lépéséig. Pár hónapja van az építészeknek, tervezőknek és kivitelezőknek felkészülni a fenntarthatóság érdekében uniós szinten szigorított szabályozásnak való megfelelésre. A komplex szemléletű szakmai nap, mely a képzés I. modulja, remek lehetőséget kínál a naprakész ismeretek szerzésére, nem csak az épületenergetika témájában!

Fókuszban a magastetők, a szigetelés és a fémlemezfedések


emsz webinarium buildingcom 450x300 2

Fókuszban a magastetők, a szigetelés és a fémlemezfedések 

Online szakmai továbbképzés építészeknek és gyakorlati szakembereknek 5 modulban

Időtartam: kb. 4,5 óra modulonként 
MÉK 2 pont/modul (2020/108)
összesen 10 kreditpont érhető el

Az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége) a BME Épületszerkezettani Tanszék oktatóinak közreműködésével online továbbképzést hirdetett ÉMSZ Webinárium címmel.
Minden modulban egy-egy elismert egyetemi professzor előadását és a témához kapcsolódó legfrissebb alkalmazástechnikai újdonságok prezentációit hallgathatják meg. Az elméleti képzést az ÉMSZ elismert mesterei, kivitelező partnerei előadása és az ÉV TETŐJE 2020 Nívódíj Pályázat friss eredményeinek bemutatója egészíti ki.

Korszerű többrétegű falazatok és kerámia tetőfedések: műszaki megoldások egy kézből

webinarium youtube helyett

Korszerű többrétegű falazatok és kerámia tetőfedések: műszaki megoldások egy kézből

Online továbbképzés a 2019. november 14-én felvett előadásokból, amely elvégezhető 2020. március 1. és december 31. között

Időtartam: kb. 2,5 óra előadás
MÉK 1 pont (390/2019)

Hogyan tervezzünk szakszerű, korszerű, gazdaságos falazatokat? Melyek a tetőtervezés fő szempontjai a 21. században, hogy otthonunk valóban a benne élők kényelmét szolgálja? Mindezek megtervezéséhez milyen gyártói segítségre számíthatunk? Az online elvégezhető webinárium keretében konkrét példák segítségével sorra vesszük a korszerű falazatok és tetők tervezésének ökölszabályait, a felhasználható segédleteket, de nem hagyhatjuk ki a gazdaságossági szempontokat és a témát érintő hatályos jogszabályi környezet áttekintését sem.

Teljesítménykiírások a FAPEDIT -tel

Teljesítménykiírások készítése a FAPEDIT online asszisztens segítésével 

A Fapedit egy teljesítménykiírás készítéshez használható online segédprogram, melynek használatával az építészek rövid idő alatt, naprakész adatbázisból készíthetik el a kötelező kiírást.

Időtartam: kb. 4 óra előadás
MÉK 1 pont (271/2019)

A 2013 óta létező, a beépítendő építőanyagok műszaki teljesítményének meghatározását szabályozó 275/2013. (VII. 16.) Korm. Rendelet alapján a tervező feladata az építéshez általa felhasználni javasolt építési termékek műszaki specifikációjának meghatározása (CPR Rendelet). A résztvevők a videók segítségével, a szabályozási háttér áttekintésén túl, konkrét példákon tekinthetik át, hogyan készülhet a Rendelet szerinti teljesítménykiírás a vízszigeteléstől, a homlokzati és padló rétegrendeken át a tetőszerkezet kialakításáig.

Műszaki megoldások előregyártással 2.0

Épületszerkezetek, tervezés, kivitelezés, magyar és nemzetközi projektek tapasztalatai

Online továbbképzés a győri Széchenyi István Egyetemen 2019. november 6-án felvett előadásokból, amely elvégezhető 2020. január 1. és december 31. között

Időtartam: kb. 4,5 óra előadás
MÉK 1,5 pont (272/2019)

Az elmúlt években egyre többször hallható, hogy a szakemberhiány leküzdése és a minőségi építés valamint a határidők betartása érdekében az egyik hatékony megoldás a felhasznált anyagok minél magasabb szintű előregyártottsága. Az online webináriumi anyag professzori előadások, megvalósult példák és konkrét műszaki megoldások segítségével tekinti át az előregyártás előnyeit és lehetőségeit, amelyek megismerése a tervezőtől a kivitelezőig, a felelős műszaki vezetőtől a műszaki ellenőrig minden szakember számára hasznos lehet.

Publish modules to the "offcanvas" position.