- másolat
Magyarorszag_szep_7
Víz, idő, környezet 3.0 - másolat
Magyarorszag_szep_8
Magyarorszag_szep_6 - másolat
1920x400_kultura - másolat - másolat - másolat
1920x400_Magyarorszag szep - másolat - másolat - másolat
Víz, Idő, Környezet 2.0 - másolat - másolat
1920x400_Bauder_webinarium.jpeg - másolat
Bauder_2023
previous arrow
next arrow

BIM/ZÖLD trendek Hasznos tudásanyag nem csak építészhallgatóknak

webinarium Rajztábla 1

BIM/ZÖLD trendek Hasznos tudásanyag nem csak építészhallgatóknak

Környezettudatos építés típusházakkal, zöldtetők hasznosítása, a szerelt homlokzatok, azok tartószerkezetei, rögzítésék, tetőszigetelés, BIM és 3D alapú zsaluzat tervezés, lélegző homlokzatok, a megfelelő üvegezés kiválasztása, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek…

Ezek a 2023. tavaszán és őszén a BME Építészmérnöki Karán rögzített előadások legfontosabb megállói, amelyeket olyan jelentős cégek szakemberei érintettek, amelyek meghatározzák a hazai építőipar fejlődését.

Magyarország szép 8.0 – Középületek Az Év háza nyertesei 2019 – 2022-webinárium

450x300 Mo szep 7 kozepulet 450x300 450x300 450x300

Magyarország szép 8.0 – Középületek
Az Év háza nyertesei 2019 – 2022

Időtartam: kb. 5,5 óra előadás
MÉK 2 pont (2023/119) 

Next Nest projekt - a Millenium Garden Offices – a nagykőrösi Városi Piac csarnoképülete - a Budai Vígadó, a Mome Campus, a szolnoki Várkapu Látogatóközpont, a Normafa Kapu – Fogadóközpont és az egykori telefonközpont átalakítása

A 2021-ben útjára indított Magyarország szép címet viselő hibrid lebonyolítású konferenciasorozatunk nyolcadik állomása az Év háza pályázat elmúlt évek díjazott középületeit szemlézi, valamint izgalmas, jövőbe mutató projektek is terítékre kerülnek. A továbbképzésen szó lesz a gondozásmentes építészet és fenntartható lakhatás, valamint az irodai építési trendekről is.

Ne dobd ki! Újítsd fel! Fókuszban a tetőfelújítás

 

Ne dobd ki bauder webinárium

Ne dobd ki! Újítsd fel! Fókuszban a tetőfelújítás

Időtartam: kb. 5 óra
MÉK: 2 pont (2023/219)

Neves elméleti és gyakorlati szakemberek segítségével járjuk körbe a lapos- és magastetők felújítására vonatkozó szabályozásokat, irányelveket, előírásokat, számos követendő és elkerülendő hibát áttekintve, szemlézve konkrét esettanulmányokat is.

Mikor szükséges a teljes rétegrendi felújítás?
Milyen értéktöbblettel számolhatunk, ha a lapostetőt zöldtetőként újítjuk fel?
Milyen tervezési szempontokat és irányelveket kell követni lapostetők esetében napkollektorok tekepítésénél?
Szükséges-e adott esetben a teljes rétegrend felújítása, vagy csak részleges felújítás szükséges és hogyan lehet optimalizálni a felújítás során felmerülő költségeket?

Magyarország szép 7.0 - "Barangolás" hazánk meghatározó épületei között

450x300 webinarium Mo szepMagyarország szép sorozat Víz, idő, környezet 3.0

Magyarország szép 7.0

Időtartam: kb. 6,5 óra előadás
MÉK 1,5 pont (2023/119) 

A zalaegerszegi Mindszentyneum - a Szolnoki Szentháromság templom és volt Ferences rendház - a Mercure Debrecen - az Alsóbogáti kastély és környezete - a megújult Bodajki Vadászkastély -  a Hungexpo F1 Fogadóépülete

A 2021-ben útjára indított Magyarország szép címet viselő konferenciasorozatunk hetedik állomásán a környezetüket meghatározó, nemrég elkészült középületek szemlézésével folytatódik.  A továbbképzés fő fókusza olyan itthoni közintézmények, kulturális intézmények, szállodák, kastélyok, amelyek az építészeti kultúránkra is nagy hatást gyakorolnak. Az újabb egész napos „kirándulással” megismerhetünk az elmúlt évekből számos meghatározó nagyberuházást, és folyamatban lévő projekteket is górcső alá veszünk neves építész előadók segítségével.

Magyarország szép sorozat  - Víz, idő, környezet 3.0

450x300 webinarium Mo szepMagyarország szép sorozat Víz, idő, környezet 3.0
Magyarország szép sorozat - Víz, idő, környezet 3.0

Időtartam: kb. 4,5 óra előadás
MÉK 1 pont (2022/307) 

Mit tanítanak az újkor hajnalán kiírt tervpályázatok? - Ötcsillagos gyógyászati és wellness hotel Székelyföldön - A Spartacus uszoda és az Aurea Ana Palace Hotel - Wellness/fürdő részlegek evolúciója szállodáinkban - Vízparti építészet külföldön - Portugál hullámok

A Magyarország szép sorozat rendhagyó állomásán, amely a Budapesti Építészkamara hivatalos továbbképzése volt a 2023. évi Construmán, a víz, az idő és a környezet kapcsolata áll a fókuszban, ám ezúttal nem csak itthon barangolunk, hanem messzebbre, határainkon túlra is eljutunk. Az előadásokból készült online továbbképzés egy-egy követendő példán keresztül igyekszik rövid betekintést adni abba, hogyan látják a témát külföldön, milyenek az egyes országok trendjei, elvei a kérdést illetően. Ebben pedig neves magyar építész szakemberek lesznek segítségünkre.

Magyarország szép 6.0 – Családi házak - Az Év háza pályázat nyertesei    2012 – 22

450x300 webinarium Mo szep

Magyarország szép 6.0 – Családi házak
Az Év háza pályázat nyertesei 2012 – 2022

Időtartam: kb. 6,5 óra előadás
MÉK 1,5 pont (2022/306) 

A 2021-ben útjára indított Magyarország szép címet viselő hibrid lebonyolítású, Budapesten személyesen vagy online követhető konferenciasorozatunk 2023. március 7-én rendhagyó témával folytatódott. Eddig a sorozat fő fókusza olyan itthoni épületek (elsősorban közintézmények, kulturális intézmények, épületek) voltak, amelyek meghatározzák a környezetüket, és a történelmi, illetve az építészeti kultúránkra is nagy hatást gyakorolnak. Ezúttal rendhagyó témában, a családi házak tervezése kerül terítékre és visszatekintő, az elmúlt tíz évet átölelő időszak Év háza díjas családi házak tervezési folyamatát ismerhetik meg az érdeklődők az alkotóik tolmácsolásában.

INFORMÁCIÓK